We are hiring, please see Career Page for more details.

News & Media

McAree Engineering building the new Ballinode Community Centre to replace the old one

 McAree Engineering is building the new Community Centre to replace the old one on the outskirts of the village with a view to handing it over to the community in return for the old Centre which sits at the front of McAree Engineering’s factory on the outskirts of the village.

Members of the Ballinode Community Centre Committee were recently shown around the new Community Centre site by Brendan McAree to survey the progress that has taken place on the old Creamery site in the village.

The committee was greeted with the sight of the foundations fully in place.  The new centre is designed to the Community centre committee’s requirements and matches the footprint of the old centre.  It has been designed by local architect Aidan Sherlock and incorporates meeting rooms, kitchen and toilet facilities and a large open plan for multifunction use.

The work to date includes alignment and clearing of the site.  The riverbank which runs along the back of the site has been sensitively reinforced which will allow for an outdoor patio and seating area in the future.


McAree Engineering MD, Brendan McAree added :

while it has been a difficult year for everyone, I am delighted that we have been able to make the progress that we have done on the new Community Centre and share this progress with the centre committee today. McAree Engineering is committed to providing a new centre that meets the requirements of the local community. I think it’s wonderful that what was the Old Creamery, in its own day a centre of the community, will be reborn and again become a centre for the community. I would also like to thank the Community Centre committee for the support they have given McAree Engineering over the pandemic by allowing us to use the centre as a socially spaced canteen facility for our staff. It has enabled us to return to work safely with our full team.


Commenting on the progress, Chairperson of Ballinode Community Projects Ltd committee, Maria Maguire, stated

We are delighted to see the progress made to date and can’t wait to see the new community building in the centre of the village conveniently located beside the existing ballcourt and playground. This is a win-win for the whole community. McAree Engineering will have more room to develop their existing site and all Ballinode community facilities will be located in one central area. We want to acknowledge the extra work Mc Aree Engineering did to extend the site along the riverbank to allow for an outdoor patio area. We hope to develop the site in a way that takes full advantage of the beautiful views along the river. It has been a very difficult year for everyone, and this project is going to take time but with community support and patience we will get there.